Modern polgári lakás Budán - Konyha

A tavalyi év mindenki számára új kihívásokat és új helyzeteket teremtett, meg kellett tanulni alkalmazkodni a kialakult egészségügyi környezethez. Számos nehézséggel kellett szembenéznünk a mindennapi életünk során. Ugyanakkor szakmai téren folyamatos volt az érdeklődés, és a megbízások rendíthetetlenül érkeztek. Egyik kedvenc projektünk ebből az időszakból egy polgári lakás megújítása volt.

A lakás teljes bebútorozása mellett a belsőépítészeti tervezésébe is lehetőségünk volt belemélyedni. Megbízóink konkrét elképzelésekkel érkeztek hozzánk, de ettől függetlenül már a munka elején megtaláltuk a közös hangot. Meglátásainkkal, javaslatainkkal és terveinkkel hamar kivívtuk bizalmukat. Így nem csak az eredmény, de a közös munka is mindenki számára örömet okozott.

A lakás teljes felújításra szorult. A szobák funkciói és a térszervezés is teljesen megváltozott az eredetihez képest. Az új térszervezés kialakítása nem a mi feladatunk volt, de igyekeztünk ötleteinkkel még használhatóbbá tenni azokat.

A konyha a felújított házban központi tér lett. Korábban egy nagyon szűk, eldugott helyen feküdt, valahol a legtávolabbi sarokban, most az építészeti terveknek megfelelően központi térré formáltuk. A korábbi hallból alakítottuk ki, ahol a főzés és étkezés mellett most már a társasági életnek is van helye.

Az olasz design konyhabútorgyártó GM Cucine Praktika bútorcsaládja a lakás több pontján is megjelenik. A Nassau színű munkalapja pedig az egész lakáson végigvonul.

A lakás hangulatát összességében tágas terek és világos színek jellemzik. Helyenként kellemes kontrasztként jelennek meg a fekete zártszelvény elemek, valamint a fürdőszobák fekete elemei.

A korábban konyhaként funkcionált helyiségből dolgozó- és vendégszoba lett, ahol jól megfér egymás mellett a munka és a pihenés is.

A Felis olasz design bútorgyártó cégnek és Hugó kanapéjának köszönhetően a vendégek akár hosszabb időt is kényelmesen eltölthetnek itt megbízóink vendégszeretetét élvezve. Ráadásul a vendégek ruháinak is bőven jut hely a ZG Group Trentanove 39 gardróbjaiban. Sőt, a kanapé mögötti területen sok mindent elrejthetünk, kezdve a takarítóeszköztől egészen a sílécekig. Továbbá, ha egy kis zenehallgatásra adnánk a fejünket, akkor csak rá kell csatlakoznunk a Felis Zepelin puffjára, és máris élvezhetjük kedvenc előadónk muzsikáját. A szekrénybe süllyesztett holmikat pedig könnyedén elrejthetjük a szemünk elől, a szintén olasz design tolóajtókat forgalmazó In-Forma termékeivel.

A dolgozóban fellelhető izgalmas részlet a falra felfutó svédpadló burkolat, amely a nappali mennyezetén is visszaköszön ránk. A nappali hatalmas antracit design radiátorait a konyhában láthatjuk viszont. A hideg téli napokon nekidőlve kellemesen melegíthetjük hátunkat.

A nappaliban megtartottuk az eredeti fa betéteket. A nyílászárókat viszont korszerűbbre cseréltük és redőnyöket is kaptak. Ide szintén egyszerű vonalú, elegáns radiátorok kerültek, amelyeket finom textíliákkal kereteztünk.

A lakás eredeti beosztásában egy fürdőszoba és egy különálló WC volt, amelyeket egy szűk folyosón keresztül lehetett megközelíteni.

A folyosó megszűnt, és helyette két kényelmes fürdőszobát alakítottunk ki, amik közül az egyik a hálószobából nyílik. Az átjáróban helyet kapott egy tükör érintőkapcsolós LED-világítással, továbbá lehajtható akasztókat is elhelyeztünk a köntösök és egyéb kiegészítők tárolásához.

A helyzetet kihasználva egy olyan gardrób-összeállítást alakítottunk ki, ami teljesen elrejti a fürdőszobát, ugyanakkor tulajdonosai kényelmesen élvezhetik a felfrissülés minden percét.

A ZG Group Trentanove39 Power gardróbjai kényelmes tárolást tesznek lehetővé. Ráadásul a 35 mm-es polcainak köszönhetően a szélesebb polcok is biztonsággal terhelhetőek.

Tervező: Rubinek-Litvai Edina

Nagyon élveztük a közös munkát kivitelező partnerünkkel, akiket szívesen ajánlunk, ha kivitelezésre is szükségetek lenne.

Szerelő csapatunk: Babinszki György, Vadász Péter, Reichardt Gábor

További együttműködő partnereink: Deborah lámpastúdió (lámpák), CU Impex Budaörs (fürdőszobai szaniterek), Kovács Teréz (függönyök), Tamás László (tükrök és zuhanyajtó), Földfém Kft. (egyedi asztallábak)

A Tiliteo Fotóstúdió Budapest által készített további fotókat Referenciák oldalunkon találod.